Kuntorastit kaudella 2024

Rasti-Jussien järjestämillä kuntorasteilla pääset suunnistamaan lähimaastoissa oman taitotasosi ja kuntosi mukaisia ratoja. Kuntosuunnistuskausi alkaa huhtikuussa ja kestää syys-lokakuun vaihteeseen.

Kuntorastit järjestetään torstaisin.

Lähtö tulee ajoittaa klo 16:30-18:30, maali sulkeutuu klo 20:30. Syyskuussa klo 16:30-18:00, maali sulkeutuu klo 20:00. Kaksi viimeistä tapahtumaa ohjeistetaan Rasti-Jussien kotisivuilla.

Kuntorasteilla on käytössä elektroninen Emit-leimaus. Voit halutessasi suunnistaa myös ilman ajanottoa. Tässä tapauksessa et tarvitse Emit-korttia. Ratoja on A,B,C,D joista A on vaativin ja D helpoin. Voit valita vapaasti haluamasi kartan.

Omatoimirastit

Suunnistus on mahdollista omatoimisesti torstain kuntorastien jälkeen maanantaihin klo 20 asti. Voit ostaa kartan ja rastimääritteet omatoimirasteille Intersport Seinäjoki Ideaparkin kassalta ja kiertää rastit oman suunnitelmasi mukaisesti.

NÄIN TOIMIT:

 1. Saavu paikalle klo 16:30-18:30, syyskuun alusta klo 16:30 -18:00 välisenä aikana, alkuhetket voivat olla ruuhkaisia. Maali sulkeutuu klo 20:30, tule pois maastosta ennen maalin sulkeutumista.
 2. Valitse itsellesi sopiva ratavaihtoehto mallikartoista.
 3. Maksa kartta 7 € tai esitä EPSU-korttisi toimitsijalle. Mikäli haluat ajan ja sinulla ei ole omaa Emit-korttia, voit vuokrata emit-kortin ( 3 €).
 4. Ilmoittaudu toimitsijalle. Lähdössä emit-korttisi (oma/vuokrakortti) luetaan koneelle ja suunnistajan tiedot tarkastetaan (nimi ja emit-kortin numero). Eresults-ohjelmaan kirjataan aina tieto, että olet lähtenyt maastoon.
 5. Jos suunnistat ilman emit-korttia, kerro silti aina toimitsijalle nimesi. Nimesi kirjataan aina koneelle. Näin varmistamme, että kaikki lähtijät ovat  kirjattu ja myös tulleet pois maastosta.

Maastoon lähtö ja maaliin tulo

 1. Laita emit-korttisi K-pisteellä (kartassa kolmio) olevaan nollausleimasimeen (LÄHTÖ) ja pidä korttia leimasimessa muutama sekunti, jolloin aiemmat suoritukset poistuvat kortilta. Kun nostat kortin ylös leimasimelta, alkaa aikasi juosta ja voit lähteä maastoon.
 2. Kierrä rata numeroidussa järjestyksessä. Leimaa emit-kortti jokaisella rastilla.

Piha-alueille ja viljellyille pelloille ei saa mennä. Nämä ovat lajisääntöjen mukaisesti kiellettyjä alueita.

 • Suorituksesi ajanotto päättyy, kun leimaat emit-kortin maalileimasimessa (MAALI). Maali on merkitty kartalle kaksoisympyrällä.

Suorituksen jälkeen

 1. Ilmoittaudu maalissa kun saavut maaliin, riippumatta siitä, onko sinulla emit-kortti vaiko ei.
 2. Toimitsija lukee emit-korttisi leimaustiedot tuloskoneelle tulosten kirjausta varten. Saat toimitsijalta tiedon suoritukseen käyttämäsi ajan. Tapahtuman tuloksia ja väliaikoja voit tarkastella Rastilippu-palvelussa, www.rastilippu.fi .

Myös ne, jotka suunnistavat ilman emit-korttia, on ilmoittauduttava toimitsijalle suorituksen jälkeen. Huolehdimme siitä, että kaikki maastoon lähtijät myös palaavat maastosta.

HUOMIO !

 • Jos et ilmoittaudu maalissa palattuasi maastosta, käynnistämme mahdollisesti etsinnän.

Maksut ja maksutavat

 • Karttamaksu on 7 €. Alle 20-vuotta ilmaiseksi.
 • Henkilökohtaisen kausikortin (Epsu-kortti) voit lunastaa tapahtuman järjestäjiltä RaJun kuntorasteilla, tai Intersportin Seinäjoki Ideaparkin kassalta 75 € kpl. Intersportissa maksuksi kelpaa vain käteinen.
 • Hankkimalla Rasti-Jussien EPSU-kausikortin, voit suunnistaa E-P:n alueella useimpien seurojen kuntorasteilla koko kauden samalla maksulla.
  HUOM! Kortti ei tuo automaattisesti RaJun jäsenyyttä. Maksa jäsenmaksu erikseen.

Tapahtumapaikalla maksuvälineet

 • Käteinen (tasaraha)
 • Liikunta- ja kulttuurisetelit (Smartum, TYKY ja Virike)
 • Mobiilimaksut ovat käytössä:
  • e-Passi- mobiili+verkkomaksu, SmartumPay, Edenred ja Eazybreak –mobiilimaksut käyvät maksuvälineenä.
  • MobilePay tapahtumatunnus 28791 (Rasti-Jussit)

Tulokset

RaJun kuntorasteilla on käytössä Rastilippu-palvelu. Tapahtumat löytyvät alueittain karttapalvelusta www.rastilippu.fi/tapahtumat. Tuloksia voit seurata jo tapahtuman aikana, sekä tapahtuman jälkeen: www.rastilippu.fi/tulokset

Tutustu www.rastilippu.fi.

Kuntosuunnistajan vakuutus