Virolaisten kehittämä MOBO-sovellus helpottaa suunnistamisesta. Se on nykyaikainen versio perinteisistä kiintorasteista.

Mukaan ei tarvita muuta kuin älypuhelin, johon ladataan ilmainen MOBO-sovellus. Samalla rekisteröidytään käyttäjäksi omalle tilille (My MOBO). Tämän jälkeen ladataan sovellukseen Seinäjoen Joupiska -rata ja voit lähteä hakemaan rasteja omassa järjestyksessä.

Käyttäjän omalle tilille kirjautuvat kaikki omat leimaukset ja siltä voi seurata omia tilastoja.

Osa rasteista on kuvattu pyörätuolisymbolilla rastimääritteeseen. Nämä rastit on suunnattu myös liikuntarajoitteisille.

Rasteilla on A6-kokoinen MOBO-rastilaatta. Siihen on merkitty rastin numero sekä QR-koodi, jonka avulla suoritetaan rastin leimaus

Joupiskan MOBO-rata – esteetöntä suunnistamista

Kuvaus
Radalla on 20 rastia, joista 11 soveltuu liikuntarajoitteisille. Osa laatoista on kiinni kiintorastipaaluissa ja muut laatat on kiinnitetty tauluihin tai muihin rakenteisiin.

Lähtöpaikka
Lähtöpaikka on Joupiskan Vesilaitoksen parkkipaikan vieressä oleva opastaulu osoitteessa Jouppilanvuorentie 66.

Tulostekartta
Karttoja on saatavilla ilmaiseksi myös tulosteena Uimahallin palvelupisteeltä ja Joupiskan Rinneravintolasta tai tästä linkistä MOBO PDF

Malli rastilaatasta (kartan & seuran nimi, QR-koodi, rastin numero)

Ohje

Asenna ilmainen MOBO-sovellus puhelimeesi.
MOBO (Windows Phone) 
MOBO (Android) 
MOBO (iPhone)

2. Laitteessa tulee olla myös QR-koodin lukemiseen tarkoitettu ohjelma.

3. Avaa sovellus ja anna itsellesi sopiva käyttäjätunnus

4. Sovelluksen asetuksista määrittelet mm. kartan zoomaamisen, kääntymisen ja kartan asennon puhelimen näytöllä. Samalla asetat maan, jonka alueelta karttoja haetaan. Lisäksi voit sallia oman paikan ilmoittamisen.

5. Suorita tarvittaessa sovelluksen kompassin kalibrointi. Se kalibroidaan sovelluksen käynnistämisen yhteydessä. Kompassi voi vaatia myöhemmin uudelleen kalibrointia. Kalibroinnissa liikuta laitetta edessäsi kahdeksikon muodossa.

6. Etsi karttalistalta Seinäjoki Joupiska.

7. Reitin voit aloittaa lähtöpaikalta (kolmio) tai vaihtoehtoisesti joltakin rastilta (ympyrä). Suunnista puhelimen näytöllä näkyvän kartan avulla rastit haluamassasi järjestyksessä.

8. Leima rastilla: valitse sovelluksesta “Leimaa” -painike ja ota kuva QR-koodista. Onnistunut leimaustieto siirtyy automaattisesti MOBOn verkkosivulle.

Suunnistettuasi voit antaa myös palautetta radan lisätiedot/palaute -näkymässä. Omia leimauksia voi tutkia puhelimesta My MOBO-sivulta ja lisäksi verkkosivuilta mobo.osport.ee