TERVETULOA RASTI-JUSSIEN SUOSITTUUN HIPPO-SUUNNISTUSKOULUUN!

Suunnistuskoulu alkaa toukokuussa 2024
Suunnistuskoulu on tarkoitettu 4-14 -vuotiaille lapsille, jotka haluavat oppia
metsässä liikkumisen ja kartanluvun taitoja hauskalla tavalla.
Suunnistuskoulun kautta on helppo lähteä myös mukaan suunnistuskilpailuihin. Etelä-Pohjanmaalla järjestetään KompassiCup-kilpailuja, jotka ovat helppoja suunnistustapahtumia lapsille. Suunnistuskoulun kolmas kerta onkin seuramme järjestämän KompassiCup-kilpailun yhteydessä Tanelinlammella, missä innokkaimmat voivat kilpailla ja vaihtoehtoisesti tai kilpailemisen lisäksi osallistua Suunnistusliiton Rastiralli-kiertueen monipuoliseen
toimintapisteeseen, jossa paikalla myös Suomen Suunnistusliiton nuoriso- ja koulutuspäällikkö Katri Lindeqvist.


Järjestämme suunnistuskoululaisille ilmaisen bussikuljetuksen ja osallistumisen Tampereelle Särkänniemi-suunnistukseen 18.5. Suunnistuskoulun ulkopuolisille kuljetuksen hinta on 10 € / hlö. Koska ilmoittautuminen tapahtumaan täytyy tehdä ajoissa, pyydämme sitovia tietoja lähtijöistä jo suunnistuskoulun ilmoittautumislomakkeessa. 10.5. mennessä Särkänniemi-suunnistukseen ilmoittautuneet pääsevät mukaan reissuun.
Särkänniemi-suunistus sopii hyvin ensimmäiseksi kilpailuksi. Kilpailun jälkeen jäädään huvipuistoon viihtymään. Sisäänpääsy puistoon on ilmainen, mutta Särkänniemen ranneke on omakustanteinen. Tarkemmat tiedot tapahtumasta löytyvät järjestäjien sivuilta: https://koovee.fi/suunnistus/sarkanniemisuunnistus2024/


Myös muissa kilpailuissa on mukana ohjaajiamme, joilta voit kysyä tarvittaessa aina apua. Avustamme myös kilpailuihin ilmoittautumisessa ja ilmoittautumisjärjestelmän käytössä. Kaikesta mieltäsi askarruttavista asioista
voit kysyä lisätietoa suunnistuskoulussa ohjaajiltamme.

Suunnistuskoulun vastuuhenkilö.
Elina Rinkineva
puh. 040 7601727

Huom! ainoastaan sähköinen ilmoittautuminen!

Vuoden 2024 suunnistuskoulun hinta on 70€. (sisältäen opastuksen suunnistuksen saloihin, seuran jäsenyyden ja ilmoittautumismaksut ja lisenssin kilpailuihin.)
Kolme ensimmäistä kertaa ovat ilmaisia, jonka jälkeen laskutamme SuomiSport-järjestelmän kautta.

Hippo-suunnistuskoulun 2024 kalenteri

Hippo-suunnistuskoulu ilman väriä.

Sinisellä: Särkänniemi suunnistus
Lasten alle 16v suunnistuskilpailu Tampereella Särkänniemen alueella. Ilmoittautuminen tapahtumaan täytyy tehdä ajoissa, pyydämme sitovia tietoja lähtijöistä jo suunnistuskoulun ilmoittautumislomakkeessa. 10.5. mennessä.

KompassiCup-kisa/Rastiralli
pvmkellonaikapaikkalisätietoa
ke 8.5.klo 18 – 19.30UrheilutaloHippo-suunnistuskoulun tutustuminen ja aloituskerta
ke 15.5.klo 18 – 19.30 Keski-Nurmon koulu
la 18.5.klo 6.30 lähtö Seinäjoelta, takaisin n. 19.30Särkänniemi, TampereIlmoittautuminen suunnistuskouluilmoittautumisen yhteydessä
ke 22.5.klo 18 – 19.30Tanelinlampi
ke 29.5.klo 18 – 19.30 Pajuluoman koulu
ke 5.6.klo 18 – 19.30 Kampustalo
ke 12.6.klo 18 – 19.30 Hyllykallion koulu

KESÄTAUKO

pvmkellonaikapaikkalisätietoa
ke 14.8.klo 18.00-19.30Niemistön koulu
ke 21.8.klo 18.00-19.30Valkiavuoren koulu
ke 28.8.klo 18.00-19.30 Hyllykallion tennishalliHippokisa ja suunnistuskoulun kesäkauden päätöskerta
syyskuustaSaliharjoitukset syyskuusta eteenpäin

SUUNNISTUSKOULULAISEN MAKSU

Kausimaksu vuonna 2024 on 70 euroa. Kolme ensimmäistä kertaa ovat ilmaisia tutustumiskertoja.

Mitä kausimaksu sisältää:

 • Seuran jäsenyyden jonka myötä oikeuden edustaa Rasti-Jusseja kilpailuissa
 • Viikottaiset harjoitukset:
  • Suunnistuskoulu harjoituskerrat keskiviikkoisin
   • Sisältäen kartat, ohjauksen ja suunnistuskoulun materiaalit
  • Talvikaudella saliharjoitukset (liikettä ja suunnistustaitotreeniä)
 • Kaikki alle 13-vuotiaat seuran jäsenet saavat osallistua kilpailuihin seuran maksamana (maksuun eivät sisälly suunnistusviikkojen maksut).
 • Lisenssin suunnistuskilpailuihin
 • Halutessa bussimatka ja osallistuminen Särkänniemi-suunnistukseen (oma huoltaja pakollinen)
 • Seuran järjestämät iltarastit ovat ilmaisia alle 20 vuotiaille
  • Sisältäen kartan ja ajanoton

RYHMÄT

Suunnistuskoulussa on ryhmiä sekä vasta-alkajille että kokeneemmille suunnistajille, joten tervetuloa mukaan uudet ja vanhat suunnistuksen ystävät! Alla ryhmäkuvaukset, joiden perusteella voit valita oikean ryhmän.

METSÄKOULU on tarkoitettu alle kouluikäisille vasta-alkajille. Ryhmässä harjoitellaan leikin varjolla metsässä liikkumista ja pikku hiljaa myös kiinnostumista kartasta. Tavoitteena on oppia yksinkertaisimpia karttamerkkejä sekä suuntaamaan kartta oikein ja seuraamaan sen avulla missä liikutaan. Suunnistus on koko perheen laji ja toivomme, että alle kouluikäisten lasten mukana metsässä liikkuu oma vanhempi tai muu huoltaja. Metsäkoululaiset harjoittelevat rastireitin (RR) kulkemista.

KARTTAKOULU on tarkoitettu jo hieman suunnistaneille: esimerkiksi viime vuonna suunnistuskoulun aloittaneet tai ne kouluikäiset, jotka tulevat mukaan ensimmäistä kertaa. Ryhmässä harjoitellaan suunnistamisen alkeita, esim. kartan käsittely, suuntaaminen ja peukkuote sekä karttamerkkejä ja karttakuvan hahmottamista. Karttakoululaiset opettelevat itsenäisesti rastireittin (RR) suunnistamista.

KOMPASSIKOULU on tarkoitettu suunnistusta muutamia vuosia harrastaneille, jotka jo suunnistavat itsenäisesti rastireittiä (RR) tai tukireittiä (TR). Ryhmässä harjoitellaan karttataitojen lisäksi reitinvalintaa ja rastinottoa. Ryhmäläisiä kannustetaan kilpailemaan. Tavoitteena on oppia lukemaan karttaa, tekemään itsenäisesti järkeviä reitinvalintoja, kehittää suunnistustaitoa sekä oppia suunnistusta ilman siimaria.


MIKÄ RR / TR?

Rastireittiradalla (RR) rastilta toiselle on vedetty valkoinen nauha (siimari), joka opastaa reitin löytämisessä rastien välillä. Rastireitin nauhaa ei kuitenkaan ole vedetty suoraan rastilta toiselle vaan se tekee matkalla mutkia, jolloin mutkia oikaisemalla voi päästä seuraavalle rastille paljon helpommin ja nopeammin kuin nauhaa seuraamalla. Rastireitin ydin onkin hyvien oikaisujen valitseminen kartalta ja niiden toteuttaminen maastossa suunnitelman mukaan.

Tukireittiradalla (TR) on edelleen rastireitin tapaan apuna metsässä kulkeva valkoinen nauha (siimari), joka opastaa reitin löytämisessä rastien välillä. Tukireitin rastit eivät kuitenkaan ole nauhan varrella, vaan jonkin matkan päässä siitä. Tukireitillä ei siis voi seurata vain nauhaa, vaan on myös poikettava oikeassa kohdassa nauhalta hakemaan rastia metsän puolelta. Tukireitti vaatii jo hyvää kartanlukutaitoa, mutta metsässä oleva nauha toimii suunnistamisen apuna.

MITÄ TARVITSEN MUKAAN SUUNNISTUSKOULUUN?

– Liikuntaan sopivat, säänmukaiset vaatteet
– Omat juomat
– Iloista mieltä 🙂
– Mikäli haluat, harrastuksen edetessä voit ostaa oman emitin (leimauslaite) ja kompassin, mutta varsinkaan alussa et tarvitse niitä.

VANHEMMAT MUKAAN LASTEN TUEKSI !

Suunnistus on perhelaji, joten vanhemmat ovat tervetulleita liikkumaan metsään lasten kanssa. Metsä- ja karttaryhmäläisillä on hyvä olla ainakin aluksi oma aikuinen mukana. Vanhemmat saavat myös itse osallistua lapsensa kanssa suunnistuskouluun ja oppivat samalla itse karttamerkkejä ja suunnistuksen alkeita.

VANHEMPI, LIITY SINÄKIN JÄSENEKSI HYVÄÄN SEURAAN!

Tietoa jäsenyydestä