Hippo-Suunnistuskoulu 2021

TERVETULOA RASTI-JUSSIEN SUOSITTUUN HIPPO-SUUNNISTUSKOULUUN!

Suunnistuskoulu alkaa huhtikuussa 2021.

Suunnistuskoulu on tarkoitettu 5-14 -vuotiaille lapsille, jotka haluavat oppia metsässä liikkumisen ja kartanluvun taitoja hauskalla tavalla. Suunnistuskoulun kautta on helppo lähteä myös mukaan suunnistuskilpailuihin ja oravapolkukilpailuihin lähdemme koko suunnistuskouluporukalla. Näissä kilpailuissa ei ole pakko osallistua kilpailuun vaan mahdollista on myös kiertää rata harjoituksena, myös vanhemman kanssa. Kisoista tai suunnistuskoulukerhosta voit kysyä lisätietoa suunnistuskoulussa ohjaajiltamme.

Tervetuloa liikkumaan ja tutustumaan turvallisesti lähiympäristöömme!

Mikäli sinulla on suunnistuskouluun tai nuorten suunnistukseen liittyviä kysymyksiä, ole hyvä ja lähetä sähköpostia seuraavaan osoitteeseen.
seinajoenrastijussit (at) gmail.com

Suunnistuskoulun vastuuhenkilö.
Jukka Aho
puh. 044 415 4930

Huom! ainoastaan sähköinen ilmoittautuminen!

Hippo-suunnistuskoulun 2021 alustava kalenteri

pvmkellonaikapaikkalisätietoa
to 22.4. klo 18 – 19.30UimahalliIlmainen tutustuminen lajiin
to 29.4.klo 18 – 19.30Törnävän alakoulu
to 6.5.klo 18 – 19.30Tanelinranta
to 13.5.klo 18 – 19.30Valkiavuori
to 20.5.klo 18 – 19.30Katajalaakson päiväkoti
to 27.5.klo 18 – 19.30Palonkylä, Ilmajoki
Tällöin tarjolla myös suunnistuskoulua ilman kilpailua.
Samassa paikassa myös Kompassi-cup, johon ilmoittauduttava erikseen. Linkki ilmoittautumispalveluun.
Kilpailussa vapaat lähtöajat klo 17.00 – 18.00. Kilpailu vaatii lisenssin!!
to 3.6.klo 18 – 19.30Hallilanvuori
to 10.6.klo 18 – 19.30Sedu Törnävä
ke 16.6Oravapolkukilpailut, LapuaValitettavasti vain kilpailuosanotto mahdollista.
Kesätauko
ke 28.7.klo 18 – 19.30Keskuskenttä
to 5.8.klo 18 – 19.30Ahonkylä
ke 11.8.Oravapolkuviesti, KurikkaTarkoitus lähteä koota mahdollisimman monta porukkaa lapsista kisoihin.
to 19.8.klo 18 – 19.30Hippo-suunnistus, Tanelinranta
to 26.8.klo 18 – 19.30NiemistöSuunnistuskerhon päättäjäiset
SUUNNISTUSKOULUN MAKSU

60 euroa: sisältää kartat, ohjauksen, suunnistuskoulun materiaalit ja diplomin

Suunnistuskerhoon ilmoittautuneet liitetään Rasti-Jussien jäseniksi, jolloin kaikki alle 13-vuotiaat saavat osallistua kilpailuihin seuran maksamana (maksuun eivät sisälly FIN5 tai KRV suunnistusviikkojen maksut).

Lisäksi seuran järjestämät iltarastit ovat ilmaisia alle 20 vuotiaille suunnistajille.

Suunnistuskoulu maksetaan Rasti-Jussien tilille: FI40 5419 1520 0173 79

Viestikenttään: Hippo-suunnistuskoulu 2021 ja lapsen nimi

RYHMÄT

Suunnistuskoulussa on ryhmiä sekä vasta-alkajille että kokeneemmille suunnistajille, joten tervetuloa mukaan uudet ja vanhat suunnistuksen ystävät! Alla ryhmäkuvaukset, joiden perusteella voit valita oikean ryhmän.

METSÄKOULU on tarkoitettu alle kouluikäisille vasta-alkajille. Ryhmässä harjoitellaan leikin varjolla metsässä liikkumista ja pikku hiljaa myös kiinnostumista kartasta. Tavoitteena on oppia yksinkertaisimpia karttamerkkejä sekä suuntaamaan kartta oikein ja seuraamaan sen avulla missä liikutaan. Suunnistus on koko perheen laji ja toivomme, että alle kouluikäisten lasten mukana metsässä liikkuu oma vanhempi tai muu huoltaja. Metsäkoululaiset harjoittelevat rastireitin (RR) kulkemista.

KARTTAKOULU on tarkoitettu jo hieman suunnistaneille: esimerkiksi viime vuonna suunnistuskoulun aloittaneet tai ne kouluikäiset, jotka tulevat mukaan ensimmäistä kertaa. Ryhmässä harjoitellaan suunnistamisen alkeita, esim. kartan käsittely, suuntaaminen ja peukkuote sekä karttamerkkejä ja karttakuvan hahmottamista. Karttakoululaiset opettelevat itsenäisesti rastireittin (RR) suunnistamista.

RASTIKOULU on tarkoitettu suunnistusta muutamia vuosia harrastaneille, jotka jo suunnistavat itsenäisesti rastireittiä (RR) tai tukireittiä (TR). Ryhmässä harjoitellaan karttataitojen lisäksi reitinvalintaa ja rastinottoa. Ryhmäläisiä kannustetaan kilpailemaan esim. matalankynnyksen oravapolkukilpailuissa.

KOMPASSI- ja TAITOKOULU on tarkoitettu jo hieman kokeneemmille suunnistajille, jotka harjoittelevat tai suunnistavat jo yksin normaaleja suunnistusratoja (ilman tukinauhaa). Tavoitteena on oppia lukemaan karttaa, tekemään itsenäisesti järkeviä reitinvalintoja, kehittää suunnistustaitoa sekä oppia suunnistusta ilman siimaria.

Harjoitukset ovat pääosin ”suoran radan suunnistusta” ja tavoitteena on kehittää monipuolisesti suunnistustaidon eri osa-alueita. Taitokoulu toimii yhteistyössä seuran nuortenryhmän kanssa. Suunnistuskoulun harjoitukset Taitokoulussa kuuluvat nuortenryhmän kausimaksuun, joten jos taitokoululainen on maksanut nuortenryhmän kausimaksun, suunnistuskoulumaksua ei tarvitse maksaa.

MIKÄ RR / TR?

Rastireittiradalla (RR) rastilta toiselle on vedetty valkoinen nauha (siimari), joka opastaa reitin löytämisessä rastien välillä. Rastireitin nauhaa ei kuitenkaan ole vedetty suoraan rastilta toiselle vaan se tekee matkalla mutkia, jolloin mutkia oikaisemalla voi päästä seuraavalle rastille paljon helpommin ja nopeammin kuin nauhaa seuraamalla. Rastireitin ydin onkin hyvien oikaisujen valitseminen kartalta ja niiden toteuttaminen maastossa suunnitelman mukaan.

Tukireittiradalla (TR) on edelleen rastireitin tapaan apuna metsässä kulkeva valkoinen nauha (siimari), joka opastaa reitin löytämisessä rastien välillä. Tukireitin rastit eivät kuitenkaan ole nauhan varrella, vaan jonkin matkan päässä siitä. Tukireitillä ei siis voi seurata vain nauhaa, vaan on myös poikettava oikeassa kohdassa nauhalta hakemaan rastia metsän puolelta. Tukireitti vaatii jo hyvää kartanlukutaitoa, mutta metsässä oleva nauha toimii suunnistamisen apuna.

MITÄ TARVITSEN MUKAAN SUUNNISTUSKOULUUN?

– Liikuntaan sopivat, säänmukaiset vaatteet
– Omat juomat
– Iloista mieltä 🙂
– Mikäli haluat, harrastuksen edetessä voit ostaa oman emitin (leimauslaite) ja kompassin, mutta varsinkaan alussa et tarvitse niitä.

VANHEMMAT MUKAAN LASTEN TUEKSI !

Suunnistus on perhelaji, joten vanhemmat ovat tervetulleita liikkumaan metsään lasten kanssa. Metsä- ja karttaryhmäläisillä on hyvä olla ainakin aluksi oma aikuinen mukana.

Suunnistuskoulu pyörii puhtaasti vapaaehtoisvoimin, joten kaikenlainen pienikin apu on tervetullutta. Avustavina tehtävinä lasten vanhemmat ja huoltajat voivat esim. jakaa lapsille mehua ja leimoja suunnistuskoulupasseihin, ottaa nimiä ylös tullessa ja metsästä saapuessa tai kerätä “siimaria” pois metsästä. Näihin tehtäviin voit ilmoittautua ilmoittautumislomakkeella tai suunnistuskoulun ohjaajille.

VANHEMPI, LIITY JÄSENEKSI HYVÄÄN SEURAAN!

Tietoa jäsenyydestä