Toimi näin:
- Ole yhteydessä Pertti Luuriin ja pyydä häntä lähettämään kartta pdf-muodossa/ocad-muodossa tai nouda tuloste ratasuunnittelua varten, pertti.luuri@netikka.fi p. 05022 2150, os. Hoijakankatu 3
- Suunnittele radat (A, B, C, ja D-rata) rastimääritteineen ja toimita tieto suunnitelmistasi Pertille sähköpostilla tai tulosteina viimeistään viikkoa ennen.
- Saat Pertiltä tiedon, kun kartat on tulostettu.
- Nouda kartat Pepeltä autokatoksesta ja toimita kaikki rastit kartat ja rastimääritteet Intersport Seinäjoki Ideapark myymälän kassalle.
- Nouda tarvittaessa kuntorastien peräkärry ja muu materiaali edellisen viikon järjestäjältä.
- Tallenna suunnittelemasi radat kuntorastien kannettavalle tietokoneelle. Salkussa löytyy ohjeet tietojen tallentamisesta. Tietokonetta ja kassalipasta ei saa säilyttää peräkärryssä.
- Rastimääritteissä on oltava rastitunnus ja rastikohde, täsmentäviä tietoja ei tarvita.
- Tutustu kuntorastien pelastussuunnitelmaan 2024 sekä kuntorastien ohjeistukseen 2024.
- Rastiliput pidetään maastossa omatoimisesti suunnistavia varten seuraavaan maanantaihin klo 20.00 asti
Emitit on kerättävä näkyviltä paikoilta pois heti tapahtuman jälkeen (sprintti).
- Palauta rastiliput ja emitit peräkärryyn ja ole yhteydessä seuraavaan järjestäjään ja sovi kärryn noudosta. – Puhelinnumero löytyy Kuntorastien kalenterista.
Kuntorastien peräkärryssä on kassit R1 ja R2, joissa molemmissa on 25 rastilippua. Kärrystä löytyy myös kaksi Emit-salkkua. Molemmissa salkuissa on 25 leimasinta (Emit1 ja Emit2). Kuntorastien ohjelmasta näet kumpi ”paketti” on käytössäsi. Kärrystä löytyy myös opasteita tapahtumapaikkaa varten.
- Käytä Emit1-salkun kanssa kassia R1
- Käytä Emit2-salkun kanssa kassia R2
- Emit-salkuissa on lista käytettävistä emit-leimasimista. Käytä tarvittava määrä leimasimia ja tallenna käyttämäsi rastikoodit huolellisesti tulospalveluohjelmaan.
Ilmoita mahdollisesti toimimattomasta Emit-yksiköstä: Timo Svahn, 0405845567.
Vinkkejä ratasuunnitteluun
- A-rata 5–7 km, vaativa suunnistusrata taidollisesti ja fyysisesti, mukana myös pitkiä rastivälejä ja vaativiakin rastipisteitä
- B-rata 3,5–4 km, kuten edellä, saa olla hieman helpompi kuin A. Ei mielellään samaa ykkösrastia
- C-rata 2–2.5 km, edellisiä selvästi helpommat rastipisteet, selkeät rastipisteet, polkuverkostoa hyödynnettävissä reitin valinnoissa, rastit selkeästi näkyvissä, kartta mittakaavassa 1:7500
- D-rata 1- 2 km, taso kuten lasten tukireitillä. Kartta 1:7500. Suunnistusta opettelevat.
Huomioithan ratojen väliset tasovaatimukset rastilippuja piilottamatta. Haasta osallistujia rastiväleillä, ei rastilipun löytämisellä.
Yritä saada ratoihin rytmitystä käyttämällä pitkiä ja lyhyitä rastivälejä. Vältä teräviä kulmia ratasuunnittelussa, käytä sen sijaan ns. kääntörasteja apuväleinä, eli lyhyitä välejä.
Jos sinulla herää kysyttävää, ole yhteydessä, Timo Svahn, 040584 5567, svahnto@gmail.com .