Katsaus vuoteen 2020

Viime kausi oli Koronaviruksen johdosta poikkeuksellinen, mutta kaikesta huolimatta kilpailukausi saatiin toteutettua melko kattavasti. Seuran tekemisessä mentiin jälleen aimo harppaus eteenpäin, josta osoituksena seura oli EP:n alueen paras ja koko Suomen tilastossa 20 kaikkien seurojen SM-pisteissä. Myös lasten osalta tulevaisuus näyttää hyvältä ja Oravapolkukisoista tuli jälleen roppakaupalla menestystä.

Seura oli viime vuonna mukana Suunnistusliiton Suunta Huipulle kehittämishankkeessa sekä jatkamme edelleen Olympiakomitean luokittelemana Tähtiseurana lasten ja nuorten toiminnan osalta.

Seuralle on valmistunut tai valmistumassa lähivuosina Ilmajoelle kolme uutta karttaa, joihin on saatu Liiverin kautta EU-tukea.

Ajatuksia tulevan kauden osalta

Seuran tavoitteena on tarjota laadukasta valmennusta, jonka myötä odotamme menestystä ja kehittymistä aidoksi huippuseuraksi. Seurassamme toimivat seuraavat valmennusryhmät: Lasten suunnistuskerho, Valmennusryhmä (11–20 sarjalaiset) ja Venla-ryhmä (16–21 sarjalaiset) sekä Jussi-ryhmä (16–21 sarjalaiset), jotka palvelevat tätä tarkoitusta. Seuraan on perusteilla myös ikämies- ja naissarjalaisille tarkoitettu kilpaharrasteryhmä, josta tiedotetaan myöhemmin lisää. 

Seura tarjoaa kaikille jäsenilleen monipuolisia mahdollisuuksia harrastaa tätä hienoa lajia kukin haluamallaan tavalla ja tasolla.

Kuntorastit

Kuntorasteja järjestetään tällä kaudella 35 kertaa. Seuran kuntorastit alkavat 12.4.2021 Upan kartalla. Kuntorastit alkavat Koronan johdosta viime vuoden tapaan omatoimiperiaatteella. Mahdollisuus omatoimisuunnistamiseen säilyy koko kauden ajan. Ajanotto halukkaille otetaan käyttöön, kun se on turvallista ja mahdollista. Jokaista pyydetään tarkastamaan oma kuntorastivuoronsa ja tarkka lähtöpaikka kuntorastikalenterista. Kuntorastit syötetään lähtöpaikkoineen seuran www-sivuille ja valtakunnalliseen Rastilippupalveluun, jonka vuoksi lähtöpaikkoista tulee pitää kiinni, koska lähtöpaikan vaihtamisesta aiheutuu helposti työtä ja sekaannusta. Tarkemmat ohjeet kuntorastien käytännöistä sekä osanottajille, että järjestäjille löytyvät seuran www-sivuilla.

Epsu-kausikortteja saa seuran www-sivujen verkkokaupasta ja Intersportista. Intersport jakelee myös vuositarrat (-21) kausikortteihin sekä tarvittaessa myös uudet kortit (vanhaa Epsu-korttia ei kannata hävittää, vaan siihen tulee vuosittain vain uusi vuositarra). Kuntorastikarttojen jakelu tapahtuu sekä seuran verkkokaupan kautta itse tulostamalla että Intersportista valmiina tulosteena.

Lasten Hippo-Suunnistuskoulu

Hippo-Suunnistuskoulu on tarkoitettu 6–14 -vuotiaille lapsille, jotka haluavat oppia metsässä liikkumisen ja kartanluvun taitoja hauskalla tavalla. Suunnistuskoulun kautta on helppo lähteä mukaan suunnistuskilpailuihin ja oravapolkukilpailuihin. Kisoista tai kerhokerroista voit kysyä lisätietoa ohjaajilta kerhossa. Lisää tietoa Hippo-suunnistuskoulusta sekä kokoontumisen ajankohdista ja paikoista löytyy seuran www-sivuilta.

Seuran järjestämät tapahtumat ja kilpailut kaudella 2021:

Su 13.6.2021 Pyöräsuunnistuksen MM-sprintti, Seinäjoki

To 17.6.2021 Pyöräsuunnistuksen MM-viesti, Seinäjoki

31.7.2021 Tuplasprintti, Seinäjoki Areena

Polkujuoksu, Jouppilanvuoren laskettelurinne (ajankohta vahvistamatta)

Vuonna 2022 järjestämme:

26.-27.8.2022. KLL suunnistusmestakilpailut

AM-keskimatka (ajankohta vahvistamatta)

Polkujuoksu, Jouppilanvuoren laskettelurinne (ajankohta vahvistamatta)

Talkootoiminnan tärkeys

Seuran koko toiminta pyörii talkoovoimin, eikä seuralla ole palkattua henkilökuntaa, joten talkooväkeä tarvitaan kaiken seuran toiminnan pyörittämiseen. Toivommekin, että ahkerat jäsenemme osallistuvat talkoolaisena em. tapahtumiin sekä kaiken muunkin seuratoiminnan pyörittämiseen. Me kaikki yhdessä teemme meidän oman seuramme toiminnan ja seuramme toiminta on juuri niin hyvää, kuin me jäsenet siitä yhdessä teemme.

Pyöräsuunnistuksen MM-kisojen järjestelyihin tarvitaan runsaasti talkooväkeä ja kaikkien seuran jäsenien ja muidenkin suunnistuksen ystävien panosta. Huomatkaa, että viesti järjestetään arkipäivänä torstaina 17.6.2021, jonka vuoksi pyydämme, että jäsenet varaisivat tuon päivän töistä vapaaksi. Pyöräsuunnistuskisojen talkoolaiseksi voi ilmoittautua seuran www-sivujen kautta tai Arto Ikolalle p 040 5012 582, jos et vielä ole kiinnitetty mihinkään tehtävään.

Maksut

Jäsenmaksut

30 € henkilöjäseneltä

50 € perheeltä 

50 € kannatusjäseneltä

+ Kausimaksu 

50 € kilpailijalta on kilpailutoimintaan osallistuvilta H/D13 ja vanhempien sarjoissa kilpailevilta jäsenmaksun lisäksi perittävä maksu, joka kattaa kilpailuiden osallistumismaksuja 250 euroon saakka vuodessa. Maksuun eivät sisälly rastiviikkojen eivätkä tunturisuunnistuksen osallistumismaksut.

Osallistumisen AM- ja SM-viesteihin ja -partiokilpailuihin ja Jukolan viestiin maksaa seura, eivätkä em. kisojen osallistumismaksut kuluta kilpailijan 250 euron maksurajaa. (Valmennusryhmäläisillä on oma kausimaksu, joten he eivät maksa kilpailijan kausimaksua.

Suunnistuskerhon maksu:

60 € kerholaiselta, (sisältää seuran jäsenyyden)

Tilille: FI40 5419 1520 0173 79

Valmennusryhmän kausimaksu:

120 € kaudelta, (sisältää seuran jäsenyyden)

Tilille: FI34 5419 0120 0790 52

_________________________________________________

Jäseneksi liittyminen ja kilpailijamaksun maksaminen:

Jäsen- ja kilpailijan kausimaksut maksetaan Rasti-Jussien tilille: FI22 5419 0120 3321 47

Maksa jäsenmaksut viestillisenä maksuna. Merkitse viestikenttään nimesi, syntymäaikasi ja osoitteesi. 

Lisätietoja: eevaliisa.korkeakangas (at) gmail.com tai gsm: 0400 569 173

Viestisiirroista poimimme tiedot jäsenrekisteriin.

Lopuksi

Nähdään talkoissa, harjoituksissa, kuntorasteilla ja kilpailuissa.

Toivotamme kaikille nautinnollisia suunnistuselämyksiä ja menestystä tuleviin kisoihin.  

Rasti-Jussit ry:n johtokunta 

KS alla liite jäsen- ja kausimaksun maksamiseksi

Rasti-Jussit ry                                                  Jäsen- ja kausimaksujen maksaminen

Y-tunnus 0230190-7

merkitty ennakkoperintärekisteriin 

Viite                             1232

Tiliyhteys                     FI22 5419 0120 3321 47 / Rasti-Jussit – jäsenmaksut

Eräpäivä                      20.4.2021 tai viimeistään ennen ensimmäiseen kilpailuun

osallistumista               

                                    Valitse ao. maksuista

                                    Jäsenmaksu (henkilöjäsen)                                30,00

                                    Perhejäsenmaksu (perheessä useampi jäsen)                  50,00

                                    —————–

Kausimaksu                                                      50,00

Kaikki sarjoissa H/D 13 ja vanhemmat kilpailevat

Kausimaksu maksetaan jäsenmaksun lisäksi

(Ei suunnistuskerholaiset eikä valmennusryhmä, joilla

on omat erilliset maksunsa)

                                    Kannatusjäsenmaksu                                         50,00

                                    Maksut yhteensä                                              _____                          

                                    Viite                                                                 1232          

Jäsen- ja kausimaksusta ei tule erillistä laskua. Maksut pyydetään maksamaan edellä olevien tili- ja viitetietojen mukaisesti.