Kuntosuunnistus

Rasti-Jussien järjestämillä kuntorasteilla pääset suunnistamaan lähimaastoissa oman taitotasosi ja kuntosi mukaisia ratoja. Kuntosuunnistuskausi alkaa huhtikuussa ja kestää syys-lokakuun vaihteeseen. Tervetuloa rasteille!

Kuntorastit kaudella 2022

Kuntorastipäivä on keväästä 2022 alkaen torstai. Lähtö tulee ajoittaa klo 16:30–18:30 välille (syyskuusta lähtien klo 16:30-18.00)

Kuntorasteilla on käytössä elektroninen leimaus. Voit halutessasi mennä maastoon myös ilman ajanottoa, jolloin et tarvitse Emit-korttia.

Omatoimirastit jatkuvat 🙂

Suunnistus on mahdollista omatoimisesti torstain kuntorastien jälkeen maanantaihin saakka. Maastossa on rastiliput maanantaihin klo 20 saakka. Voit ostaa omatoimirasteille kartan, jossa on kaikki rastit ja ratojen rastimääritteet verkkokaupasta tai Ideaparkin Intersportin kassalta.

Muistilista kuntorasteille:

 • Valitse rata taito- ja kuntotasosi mukaan, kartan ja vuokra-Emitin saat toimitsijalta.
 • Suunnistaja lisää nimensä oman ratansa lähtölistaan ja palatessa ruksin samaan listaan merkiksi, että on palannut maastosta.
 • Nollaa Emit-korttisi tulospalvelun sisäänluvun jälkeen ennen maastoon lähtöä pitämällä korttia 0-leimasimella 2-5 sek. Nolla leimasin on merkitty kyltillä “Lähtö”. Aika alkaa kertyä, kun nostat korttisi 0-leimasimesta.
 • Kun saavut maaliin, leimaat maalileimasimella. Vie tämän jälkeen Emit-korttisi tulospalveluun. Kortin sisältämät tiedot luetaan tulospalveluun. Tämän jälkeen sekä kokonaisaikasi että rastiväliajat ovat luettavissa www.rastilippu.fi/tulokset
 • Jos et halua aikaa, keskeytät tms, ilmoita järjestäjille Emit-purun yhteydessä
 • Pyydä opastusta ja ohjeita, jos sinulla on siihen tarvetta.
 • Auta maastossa apua tarvitsevia.
 • Liikkuminen kielletyillä alueilla (pihat, puutarhat ym.) rajoitukset on huomioitava

Maksut

 • Karttamaksu on 7 € yli 20-vuotiailta. Alle 20-vuotiaat suunnistavat ilmaiseksi.
 • Henkilökohtaisia kausikortteja on saatavissa www.rastijussit.fi/kauppa ja Ideaparkin Intersport hintaan 75 € kpl. (sama kuin EPSU-iltarastikortti, joka käy lähes kaikkien EP:n alueen seurojen kuntorasteilla). Hankkimalla Rasti-Jussien kautta EPSU-kausikortin, voit suunnistaa EP:n alueella yhdellä maksulla.
  HUOM! Kortti ei tuo automaattisesti Rajun jäsenyyttä. Maksa jäsenmaksu erikseen.
 • Liikunta- ja kulttuurisetelit (Smartum, TYKY ja Virike)
 • Mobiilimaksut käytössä: 
  • e-Passi  – mobiili+verkkomaksu, SmartumPay, Edenred ja Eazybreak –mobiilimaksut käyvät maksuvälineenä.

Tulokset

Rajun kuntorasteilla on käytössä Rastilippu-palvelu. Tulokset online-periaatteella jo tapahtuman aikana sekä jälkeen löydät: www.rastilippu.fi/tulokset

Tutustu www.rastilippu.fi.

Vakuutus

Kuinka Kuntosuunnistajan Sporttiturva-vakuutus hankitaan?

Kuntosuunnistajan Sporttiturva-vakuutuksen hinta on 20€.

Vakuutus on voimassa ostohetkestä hankintavuoden loppuun.  Ostotapahtuman jälkeen saat vahvistuksen ostosta sähköpostiisi.

Osta vakuutus

Lähtisinkö suunnistuskilpailuun?

Suunnistuskilpailuissa on sarjoja kaikenikäisille ja -tasoisille suunnistajille alkaen 8-vuotiaista aina 90-vuotiaisiin saakka. Kuntosuunnistajille on tarjolla kuntosuunnistus, jossa lähtöajan ja radan voit vapaasti valita. Kilpailuissa pääset suunnistamaan ajantasaiselle kartalle ja kokeneen ratamestarin laatimille kuntoradoille.