Suunnistuskerho

TERVETULOA RASTI-JUSSIEN SUOSITTUUN SUUNNISTUSKERHOON!

Suunnistuskerho on tarkoitettu 6-12-vuotiaille lapsille, jotka haluavat oppia metsässä liikkumisen ja kartanluvun taitoja hauskalla tavalla.

Tänä vuonna (2019) ensimmäinen kerhokerta järjesteltään keskiviikkona 24.4. klo 18:00 Uimahalli-urheilutalolla.

ILMOITTAUTUMINEN
Voit tulla mukaan saapumalla kerhopaikalle ja ilmoittautua ohjaajille paikan päällä.

Ilmoittautuminen mahdollista myös tästä linkistä

Huom! Ei sähköposti-ilmoittautumisia.

KERHOAIKATAULUT
Syksyn kerhoaikataulu ja paikat.

ViikkoPäiväPaikka, klikkaamalla paikan nimeä aukeaa linkki lähtöpaikalle
31ke 31.7.Ahonkylä
32ke 7.8.Hallilanvuori
33ke 14.8.Törnävän sairaalan alue, Sprint
34ke 21.8.Tanelinranta, Lastenmestaruuskilpailut
35ke 28.8.Kyrkösvuori, Näkötorni
  Duudsonpark ja seuranmestaruus palkinnot
42 Taskulamppusuunnistus
KERHOMAKSU

60 euroa: sisältää kartat, ohjauksen, kerhopaidan, mehut

Kerhomaksu maksetaan Rasti-Jussien tilille: FI40 5419 1520 0173 79

Viestikenttään: Suunnistuskerho 2019 ja lapsen nimi

RYHMÄT

Kerhossa on ryhmiä sekä vasta-alkajille että kokeneemmille suunnistajille, joten tervetuloa mukaan uudet ja vanhat kerholaiset! Alla ryhmäkuvaukset, joiden perusteella voit valita oikean ryhmän.

METSÄKOULU on tarkoitettu alle kouluikäisille vasta-alkajille. Ryhmässä harjoitellaan leikin varjolla metsässä liikkumista ja pikku hiljaa myös kiinnostumista kartasta. Tavoitteena on oppia yksinkertaisimpia karttamerkkejä sekä suuntaamaan kartta oikein ja seuraamaan sen avulla missä liikutaan. Suunnistus on koko perheen laji ja toivomme, että alle kouluikäisten lasten mukana metsässä liikkuu oma vanhempi tai muu huoltaja.

KARTTAKOULU on tarkoitettu jo hieman suunnistaneille: esimerkiksi viime vuonna suunnistuskerhon aloittaneet tai ne koululaiset, jotka tulevat mukaan ensimmäistä kertaa. Ryhmässä harjoitellaan kartan käsittelyä, esim. kartan taittelu, suuntaaminen ja peukkuote sekä karttamerkkejä ja karttakuvan hahmottamista. Karttakoululaiset suunnistavat pääosin rastireittiä (RR) oman aikuisen tai seuran ohjaajan kanssa.

RASTIKOULU on tarkoitettu suunnistusta muutamia vuosia harrastaneille, jotka opettelevat itsenäistä suunnistamista ja ”oikomista”  rastireitillä (RR). Ryhmässä harjoitellaan karttataitojen lisäksi reitinvalintaa ja rastinottoa. Ryhmäläisiä kannustetaan kilpailemaan esim. matalankynnyksen oravapolkukilpailuissa.

KOMPASSIKOULU on tarkoitettu jo hieman kokeneemmille suunnistajille, jotka selviytyvät jo yksin rastireitillä (RR) ja ovat jo kilpailleet esim. oravapolkukilpailuissa. Tavoitteena on oppia tekemään itsenäisesti järkeviä reitinvalintoja, kehittää suunnistustaitoa ja oppia suunnistamaan tukireittiä (TR). Kompassikoulun kautta on hyvä edetä kohti Taitokoulua.

TAITOKOULU on tarkoitettu 12-vuotiaille ja vanhemmille, jotka ovat suunnistaneet jo useampia vuosia ja pärjäävät metsässä jo täysin itsenäisesti ilman tukinauhaa (siimari). Harjoitukset ovat pääosin ”suoran radan suunnistusta” ja tavoitteena on kehittää monipuolisesti suunnistustaidon eri osa-alueita. Taitokoulu toimii yhteistyössä seuran nuortenryhmän kanssa. Suunnistuskerhon harjoitukset Taitokoulussa kuuluvat nuortenryhmän kausimaksuun, joten jos taitokoululainen on maksanut nuortenryhmän kausimaksun, suunnistuskerhomaksua ei tarvitse maksaa.

MIKÄ RR / TR?

Rastireittiradalla (RR) rastilta toiselle on vedetty valkoinen nauha (siimari), joka opastaa reitin löytämisessä rastien välillä. Rastireitin nauhaa ei kuitenkaan ole vedetty suoraan rastilta toiselle vaan se tekee matkalla mutkia, jolloin mutkia oikaisemalla voi päästä seuraavalle rastille paljon helpommin ja nopeammin kuin nauhaa seuraamalla. Rastireitin ydin onkin hyvien oikaisujen valitseminen kartalta ja niiden toteuttaminen maastossa suunnitelman mukaan.

Tukireittiradalla (TR) on edelleen rastireitin tapaan apuna metsässä kulkeva valkoinen nauha (siimari), joka opastaa reitin löytämisessä rastien välillä. Tukireitin rastit eivät kuitenkaan ole nauhan varrella, vaan jonkin matkan päässä siitä. Tukireitillä ei siis voi seurata vain nauhaa, vaan on myös poikettava oikeassa kohdassa nauhalta hakemaan rastia metsän puolelta. Tukireitti vaatii jo hyvää kartanlukutaitoa, mutta metsässä oleva nauha toimii suunnistamisen apuna.

MITÄ TARVITSEN MUKAAN KERHOON?

– Liikuntaan sopivat säänmukaiset vaatteet
– Iloista mieltä 🙂
– Mikäli haluat, harrastuksen edetessä voit ostaa oman emitin (leimauslaite) tai kompassin, mutta varsinkaan alussa et tarvitse niitä.

VANHEMMAT MUKAAN LASTEN TUEKSI KERHOON!

Suunnistus on perhelaji, joten vanhemmat ovat tervetulleita liikkumaan metsään lasten kanssa. Metsä- ja karttaryhmäläisillä on hyvä olla ainakin aluksi oma aikuinen mukana kerhossa.

Kerho pyörii puhtaasti vapaaehtoisvoimin, joten kaikenlainen pienikin apu on tervetullutta. Avustavina tehtävinä kerholaisten vanhemmat voivat esim. jakaa lapsille mehua ja leimoja kerhopasseihin, ottaa nimiä ylös kerhoon tullessa ja metsästä saapuessa tai kerätä “siimaria” pois metsästä. Näihin tehtäviin keräämme vapaaehtoisia ensimmäisillä kerhokerroilla.

VANHEMPI, LIITY JÄSENEKSI HYVÄÄN SEURAAN!

Tietoa jäsenyydestä

LISÄTIETOJA SUUNNISTUSKERHOSTA:


Juhani Luhtasaari
juhani.luhtasaari ( at ) gmail.com
puh. 040 58 75179

Sulje