Rasti-Jussien Talvirastit 2021-22

OHJEITA OSALLISTUJALLE

Rasti-Jussien Talvirastit 2021-22 järjestetään toisen kerran kymmenenä sunnuntaina 21.11.2021 – 3.4.2022 Seinäjoen lähimaastoissa ja kaupunkiympäristössä. Ennen lumen tuloa maastorasteina ja lumen tultua korttelirasteina.

Suunnistaminen Talvirastipäivänä

Talvirastit toteutetaan kuntorastien periaatteella. AVI:n antamista määräyksistä johtuen sallitaan toistaiseksi enintään 20 henkilön kokoontuminen samanaikaisesti tapahtumapaikalla. Mikäli ruuhkaa näyttää esiintyvän, tulee jäädä odottamaan etäälle. Järjestäjä kutsuu Emit-kortin sisäänlukuun, kun henkilömäärä sallii.

Tapahtumapäivänä talvirastien lähtöpaikalla saat kartan ja radalle voi lähteä klo 11.00 -12.00 välillä, ajanotto loppuu klo 14:00. Ajanottoon käytetään Emit-leimausta.

Talvirastit järjestetään Rasti-Jussien sivuilla olevan Talvirastit-ohjelman mukaisesti. Ratavaihtoehtoja on kaksi: A rata (5-6 km) ja B rata (2,5-3,5 km). Karttamaksu on 7 €. Alle 20-vuotiaille Rasti-Jusseille sekä Rasti-Jussien valmennusryhmien jäsenille talvirastit ovat maksuttomat.

Kun tulet Talvirasteille:

  • tule paikalle vain, kun olet täysin terve. Älä myöskään tule paikalle, mikäli läheiselläsi on hengitystieoireita.  
  • voit maksaa suorituksesi etukäteen Rasti-Jussien pankkitilille FI40 5419 1520 0173 79 laittamalla viestikenttään nimesi ja Talvirastien maaston nimen ja ajankohdan. Ota kuitti tai kuva kuitista. Esittämällä sen järjestäjille saat kartan.
  • maksuvälineinä käyvät myös eri liikuntasetelit tai puhelimen kautta tapahtuva maksaminen.
  • jos maksat käteisellä, varaa tasaraha.

Omatoimisuunnistaminen

Kartta on mahdollista ostaa ja ladata verkkokaupasta www.rastijussit.fi/kauppa. Lisäksi kartta on lunastettavissa Seinäjoen Intersportin kassalta.

Rastit ovat maastossa kustakin Talvirastipäivästä seuraavaan sunnuntaihin klo 15.00 asti.

Talvirastit 6–10 ovat ns. sprintti/kortteli suunnistusta, jolloin omatoimirasteille ei jätetä rastilippuja eikä Emit-leimasinta. Rastilipun sijaan pisteessä on nauha/teippi, nauhaan/teippiin on merkitty rastin koodi.

Jokainen suunnistaa omalla vastuullaan ja omalla ajallaan. Suosittelemme puhelimen ottamista mukaan maastoon. Lisäksi suositellaan ilmoittamaan läheisilleen, että on lähtenyt suunnistamaan sekä kertomaan mihin maastoon on lähtenyt ja ilmoittamaan ajan koska viimeistään aikoo olla takaisin kotona.