Suojelijan tervehdys

  • Artikkeli julkaistu:23.8.2022

Seinäjoen kaupungilla on kunnia toimia koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskilpailujen isäntäkaupunkina tänä vuonna. Kilpailu myönnettiin Rasti-Jusseille jo vuonna 2018, mutta kuten moni muukin tapahtuma, sitä on jouduttu koronan vuoksi siirtämään. Tapahtuma on järjestetty yhteistyössä Koululiikuntaliiton, Seinäjoen Rasti-Jussien ja Seinäjoen kaupungin kanssa. Kaupunki on tukenut kisoja tapahtuma-avustuksella sekä liikuntatoimen ja opetus- ja sivistystoimen tiiviillä yhteistyöllä. Rasti-Jusseilta on ollut vuodenvaihteesta 4-5 ihmistä järjestelyiden kanssa tekemisissä ja kisojen aikana yli 80 talkoolaista osallistuu tapahtuman tekemiseen. Kiitos Teille kaikille tästä arvokkaasta työstä ja rakkaudesta lajiin!

Jouppilanvuoren ja Kyrkösjärven alue on Seinäjoelle yksi kaupungin veto- ja pitovoimatekijöistä. Lähes koko 2000-luvun kaupunki on rakentanut ja kehittänyt aluetta ja liikuntakeskus onkin alueena huippuhyvä: hiekkatekonurmi ja vuodenvaihteessa valmistunut katettu katsomo tarjoavat ihanteelliset olosuhteet järjestelyille. Maastosta löytyy kaikkea kaikille: nuoremmille sarjoille polkurikasta maastoa taitotason mukaan ja vanhemmille sarjoille vaativuutta ja haasteellisuutta avokalliorinnemaastosta.

Seinäjoen kaupunginjohtajana  toimin kisojen suojelijana. Liikunta kulttuurin muotona on minulle tärkeä ja rakas asia ja tunnen ylpeyttä siitä, että kaupunkimme on ollut mahdollistamassa tätä tapahtumaa. Toivotan menestystä ja iloa kaikille kisaan ja kisajärjestelyihin osallistuville!

Jaakko Kiiskilä

Seinäjoen kaupunginjohtaja