Kuntorastien ohjeet 2023

Rasti-Jussien järjestämillä kuntorasteilla pääset suunnistamaan lähimaastoissa oman taitotasosi ja kuntosi mukaisia ratoja. Kuntosuunnistuskausi alkaa huhtikuussa ja kestää syys-lokakuun vaihteeseen. Tervetuloa rasteille!

Kuntorastit kaudella 2023

Kuntorastit järjestetään torstaisin. Lähtö tulee ajoittaa n. klo 16:30–18:00 välille. Lyhyille radoille voit lähteä myös hieman myöhemmin. Huomoi, että suunnistustehtävä tulee pyrkiä suorittamaan klo 20:00 mennessä.

Lasten RR ja TR ratoja on tarjolla kalenteriin merkittyinä päivinä. Muilla kerroilla on neljä rataa A,B,C,D

Kauden viimeisten kuntorastien la 7.10.2023 maastoon lähtö klo 11-12:30.

Kuntorasteilla on käytössä elektroninen leimaus. Voit halutessasi mennä maastoon myös ilman ajanottoa, jolloin et tarvitse Emit-korttia.

Omatoimirastit

Suunnistus on mahdollista omatoimisesti torstain kuntorastien jälkeen maanantaihin klo 20 asti. Maastossa on rastiliput maanantai-iltaan saakka. Voit ostaa kartan omatoimirasteille Rasti-Jussien verkkokaupasta, jossa on kaikki rastit ja ratojen rastimääritteet verkkokaupasta tai Ideaparkin Intersportin kassalta.

Muistilista kuntorasteille:

 • Valitse rata taito- ja kuntotasosi mukaan huomioiden aikaikkuna klo 20:00 mennessä. Kartan ja vuokra-Emitin saat toimitsijalta, vuokra-Emitin hinta on 3 €.
 • Ilman aikaa; lisää nimesi ja rata osallistujalistaan ja palatessa ruksin samaan listaan merkiksi, että olet palannut maastosta.
 • Ajanotto: Emit-kortit luetaan tapahtuman tulospalveluun etukäteen. Älä lähde maastoon ilmoittamatta tästä järjestäjille. Ennen maastoon lähtöä pidä Emit-korttia 0-leimasimella 2-5 sek. Nollaleimasin on merkitty kyltillä “Lähtö”. Aika alkaa kertyä, kun nostat korttisi 0-leimasimesta.
 • Kun saavut maaliin, leimaat maalileimasimella. Vie tämän jälkeen Emit-korttisi tulospalveluun lukijaa. Kortin sisältämät tiedot luetaan tulospalveluun. Tämän jälkeen kokonaisaikasi ja rastiväliajat ovat luettavissa www.rastilippu.fi/tulokset 
 • Jos et halua aikaa tai keskeytät, ilmoita siitä järjestäjille Emit-purun yhteydessä
 • Pyydä opastusta ja ohjeita, jos koet siihen siihen tarvetta.
 • Auta maastossa apua tarvitsevia.
 • Älä liiku kielletyillä alueilla; pihat, puutarhat ja kielletyksi alueiksi merkityt kohteet kartalla

Maksut ja maksutavat

 • Karttamaksu on 7 € yli 20-vuotiailta. Alle 20-vuotiaat suunnistavat ilmaiseksi.
 • Jos maksat käteisellä, varaa tasaraha !
 • Henkilökohtaisia kausikortteja on saatavissa www.rastijussit.fi/kauppa, tapahtuman järjestäjiltä ja Ideaparkin Intersportin kassalta hintaan 75 € kpl. Hankkimalla Rasti-Jussien kautta EPSU-kausikortin, voit suunnistaa EP:n alueella yhdellä maksulla koko kauden.
  HUOM! Kortti ei tuo automaattisesti Rajun jäsenyyttä. Maksa jäsenmaksu erikseen.
 • Liikunta- ja kulttuurisetelit (Smartum, TYKY ja Virike)
 • Mobiilimaksut ovat käytössä:
  • e-Passi- mobiili+verkkomaksu, SmartumPay, Edenred ja Eazybreak –mobiilimaksut käyvät maksuvälineenä.
  • MobilePay tapahtumatunnus 28791 (Rasti-Jussit)

Kuntosuunnistajan vakuutus

Kuntosuunnistajan kannattaa hankkia edullinen Kuntosuunnistajan vakuutus tapaturmien varalle, sillä vapaa-ajanvakuutukset korvaavat vaihtelevasti kuntosuunnistustapahtumissa sattuneita tapaturmia. Kuntosuunnistajan vakuutus on voimassa Suomen Suunnistusliitto ry:n kuuluvien seurojen järjestämissä kausiohjelman mukaisissa:

– Kuntosuunnistustapahtumissa (mm. iltarastit, korttelirastit)  ja näiden yhteydessä järjestettävissä Firmaliiga- tai vastaavissa kilpailuissa,
– seurojen järjestämillä suunnistuskursseilla,
– kansallisten ja aluemestaruuskilpailujen yhteydessä järjestettävissä kuntosuunnistussarjoissa (ml. rastiviikkojen kuntosuunnistussarjat),
– Jukolan ja Venlojen viestissä.

Vakuutus kattaa kaikki neljä Suomen Suunnistusliitto ry:n lajia;  suunnistus, hiihtosuunnistus, pyöräsuunnistus ja tarkkuussuunnistus. Vakuutus ei ole voimassa muissa urheilulajeissa.

Huom! Pohjola Vakuutus Oy on ilmoittanut, että vakuutus on voimassa myös niin sanotuilla omatoimirasteilla silloin, kun ne ovat seurojen järjestämiä.

Ohjeet vakuutuksen hankkimiseksi löydät klikkaamalla kuvabanneria alta.

Tulokset

Rajun kuntorasteilla on käytössä Rastilippu-palvelu. Tulokset online-periaatteella jo tapahtuman aikana sekä jälkeen löydät: www.rastilippu.fi/tulokset

Tutustu www.rastilippu.fi.