Antti Iivari Rasti-Jussien miehistöön

  • Artikkeli julkaistu:13.1.2022
Antti Iivari

EePeen kovin yösuunnistaja, ampumasuunnistuksen maailmanmestari Antti Iivari liittyy Rasti-Jussien miehistöön!👊 Antin myötä miesten porukka täydentyy ja saa vahvan lenkin lisää!

Nappasimme Antinkin haastatteluun. Katsotaan minkälainen mies ja millä mielellä tuoreiden peliliikkeiden jälkeen!

Kerrohan meille muutama sana itsestäsi; Kuka olet, mistä tulet ja missä päin vaikutat nykyään?- Olen Antti Iivari ja syntyperäinen isokyröläinen. Toimin tällä hetkellä Isonkyrön kunnassa vs. johtavana rehtorina ja kesäkuun alusta palaan varsinaiseen virkaani hyvinvointijohtajaksi.

Mikä sai sinut vaihtamaan Rasti-Jusseihin?- Vuosien ajan on ollut puhetta koota pohjalaiset yhteen haastamaan suunnistuksen suurseurat Jukolan viestissä. Nyt Rasti-Jussit otti tätä kohti konkreettisen askeleen tähtäimessä Lakia-Jukola 2024 ja Patanan Mikko sai houkuteltua mukaan.

Olet armoitettu yökettu. Paljasta nyt meille joku yökikka? – Yöllä pitää mennä rastille aina mäen päältä, jos reisissä potku riittää. Jos ei riitä niin, kädet kyynärpäitä myöten ristiin, että osuu lipulle suoraan.

Yösuunnistus ja suurviestit kulkevat käsi kädessä. Mikä on lempiosuutesi ja onko se kenties pimeä?- Osuudella ei väliä, kunhan on pimeä!

Paras Jukolamuisto?- Oman suorituksen osalta se on vielä tekemättä, mutta olihan 2017 hieno lähteä toiselle osuudelle kärkipaikalta, vaikka osuudelle lähtiessä tiesi, ettei silloinen kunto riitä sijaa kovin pitkään pitämään. Lapua Jukolassa 2007 oli hieno seurata Rasti-Kurikan ykkösjoukkueen menoa viestin kärjessä ja kuunnella kenttäkuulutuksesta, kun kärjessä vaihtaneet seurakaverit heittivät vähän legendaa.

Lajirepertuaariin kuuluu myös ampumasuunnistus. Minkäslaista meriittiä siltä puolelta löytyy ja mitä tavoitteita sillä puolella? – MM-kilpailuista löytyy kaikenvärisiä niin henkilökohtaisia kuin viesti mitalejakin yhteensä 11 kpl. Normaalimatkalta mitali vielä kuitenkin puuttuu. Seuraavissa MM-kisoissa tavoitteena voittaa kaikki kolme matkaa. Tähän on toistaiseksi pystynyt vain kaksi ruotsalaista.

Entäpä mitä tavoitteita suunnistuspuolella ensikaudelle ja lähitulevaisuuteen?- Saavuttaa SM-kisoissa A-finaalipaikka muuallakin kuin yö-kilpailuissa sekä lunastaa paikka RaJun Jukolan 1. joukkueessa Lakia-Jukolassa tavoitellen sijoitusta palkittavien joukossa.

Mitkäs on miehen pääteesit harjoittelussa?- Perheellisenä kunnan virkamiehenä arki ei enää pyöri pelkän urheilun ja treenaamisen ehdoilla vaan treenit pitää sovittaa muuhun arkeen. Treeneissä panostetaan määrän sijasta laatuun ja siihen että jokainen treeni on jollain tavalla kehittävä.

Edelliseen viitaten, pidätkö enemmän pitkistä lenkeistä vai tehoharjoituksista?- Silloin kun kunto on kohdallaan niin tehoharjoituksista. Pitkät lenkitkin sujuu mukavammin hyvässä seurassa.

Kuinkas sihti näin muuten on kohdillaan eli montako näätää talven aikana on haaliin jäänyt?- Enemmän on tullut tehtyä omia jälkiä perässä kulkiessa, mutta se on hyvää aerobista ja huoltavaa treeniä kahlata lumessa.

Loppuun vielä, miltä tuntuu pukea jussipaita päälle ja kuinka hyvin uskot että se sinun päälle sopii? – Edellisestä seuran vaihdosta on 17 vuotta, joten kyllähän se vähän oudolta tuntuu. Mutta eiköhän salmiakkikuvio pue mukavasti 😊

Tervetuloa!