Nuorten valmennusryhmä


Nuorten ryhmän leiri turussa

Nuorten valmennusryhmä avasi harjoitusleiri kauden Turussa 19.- 21.4. 2013.

19.5. perjantaina x (x<4) autokunnallista nuoria suunnistajia Seinäjoelta lähti kohti harjoitusleiriä Turkuun. Jos joku tuosta äskeisestä ei tajunnut autojen lukumäärää, niin nämä kyseiset kaksi autoa saapuivat Rengonharjun Teboilille odottamaan ilmajokisia vahvistuksia. Sillä hetkellä paikalla olivat nuorista Topias, Touko, Rasmus, Lauri, Aapo ja minä (Mikko) ja huolto- ja valmennusjoukoista Jukka, Jari, Jussi ja Annukka.
Hetken odottelun jälkeen Ilmajoen Tuomikylän piskuiselta Pettutieltä ponnistavat suunnistuskollegat saapuivat Rengonharjulle, jossa minä hyppäsin heidän kyytiinsä paremman tilan toivossa. Autossa innokkaina tulevan leirin takia istuivat valmiiksi jo Sakari (joka paremmin tunnetaan nimellä Sakke), Aku, Sanna ja ratin takana majaillut Heikki. Niin nämä Annukan ja Jarin luotsaamat autot ja Heikin ajama, viime leirillä ‘Laivaksi’ ristitty Chrysleri lähtivät liikkeelle.
Matka kului verkkaisesti jutellen ja kännyköitä räpläten, kunnes pysähdyimme odottamaan muita huoltoasemalla. Huoltoasemalle saapuivat viimein myös muut autot, ja vielä vietettyämme muutaman hetken kahvikuppien ja leipälautasten kanssa päätimme lähteä kohti Turkua. Kävimme vielä nopeasti vessassa Saken ja Akun kanssa ja kun saavuimme huoltoaseman ovelle, pistimme äkkiä juoksuksi, koska Heikki odotti jo lähtövalmiina autossa takaovi auki. Joten ensin minä kirjaimellisesti hyppäsin autoon, heti perään Sakke laskeutui penkille vatsalleen mahtavan Teräsmies- tyylisen hypyn päätteeksi ja lopulta Aku lömpötteli autolle ja pääsimme jatkamaan non-stoppina kohti Turkua.
Kahdeksan ja yhdeksän välisenä aikana saavuimme jyrkkien kallioiden ympäröimälle Turun suunnistajien majalle. Aluksi tutkimme paikkoja, laitoimme petipaikat kuosiin ja sitten meidät käskettiin pihalle ‘omatoimiselle lenkille’.
Yhdessä Akun kanssa lähdimme katsomaan matkalla näkemäämme taloa, joka osoittautui paikallisen suunnistuskerhon varastorakennukseksi. Sitä aikamme ihmeteltyä päätimme nousta nuorempien seuratovereiden jalanjäljissä ylös kallioille (teimme tämän kohtuu kirjaimellisesti, sillä osittain oli vielä maassa lunta ja seurasimme siinä olleita jälkiä). Ylös päästyämme matka jatkui lintutornin kautta syvemmälle metsään erään laavun ohi.
Tarvottuamme hetken matkaa laavusta eteenpäin päätimme, että voisimme pikku hiljaa kääntyä takaisin loivalla käänöksellä. Muutaman heken päästä loivan u-käännöksen seurauksena olimme löytäneet pienelle tielle, josta päätimme pienen aavistuksen ja sisäisen suuntavaiston avulla lähteä kulkemaan sitä siihen suuntaan, missä kuvittelimme majan sijaitsevan. Olimme jo monesti ajatelleet eksymisen mahdollisuutta ja se tuntui aina vaan todennäköisemmältä. Kunnes löysimme polun ja aavistuksen avulla arvasimme oikein, että se vie majalle.
Majalla söimme iltapalan ja menimme nukkumaan. Jossain vaiheessa iltaa porukka täydentyi vielä Ruokolan Ilkan tuoman autolastillisen verran. Lastissa oli mukana Jyrki ja juniorit eli Ida, Anna ja Anni.
Seuraava päivä alkoi aamulenkin ja aamupalan jälkeen tulleella ensimmäisellä harjoituksella. Me isommat Ra-Jun lupaukset suuntasimme Ruissaloo suorittamaan kolmen harjoituksen yhteisharjoitusta. Kaikki alkoi suuntaharjoituksella, jonka lopusta alkoi rastinottoharjoitus ja viimeisenä tuli käytäväharjoitus. Ongelmalliseksi harjoituksen teki se, että suuntatreenin jälkeen rastiliput vaihtuivat minlipuista nauha palasiin ilman varoitusta. Mutta muuten hyvä treeni.
Porukkaamme liittyi vielä (Ilari) Hauhia perheineen ruoan aikaan. Hauhia ei ollut päässyt mukaan perjantaista alkaen, koska hänellä oli ollut muita menoja. Harjoitusten väliaika kului korttia pelatessa ja frisbeetä nakellessa läheisessä metsässä mukautetuilla frisbeegolf -säännöillä.
Muutaman tunnin mittaisen ruokalevon jälkeen alkoi toinen harjoitus. Harjoitus kohtuullisen helppo ja mukava, vaikka (jälleen) rastit olivat mitä olivat: kyse oli kiintorastikartasta ja kiintorastit olivat n. 30cm pitkiä aurausputken paloja joissa oli heijastin päässä! Ei niitä helposti löytänyt…
Harjoitusta seuranneen pesetymis ja saunatapahtumien jälkeen tapahtui hirveitä. Huomasin, että maukas Sweet Corner -karkkipussini oltiin kaluttu tyhjäksi, enkä ollut ainoa: myös muilta oli herkut kadonneet! Myöhemmin selvisi, että Rasmus Vainionpää oli ollut asialla.
Myöhemmin illalla julimme kakkua syöden. Kyseessä oli Sannan sarjanvaihdosjuhla D 14:sta D16:sta. Lisäksi hänellä oli 15v. synttärit.
Ilta kului siinä, että kaikki aluksi kiipesivät majaa reunustaneille jyrkille kallioille, jossa otettiin ryhmästä yhteiskuva, jota voi ihailla ryhmän etusivulta. Siitä eteenpäin kiipeilimme puissa ja kalliolla ennen nukkumaan menoa ja iltapalaa.
Lopulta koitti sunnuntai. Perjantaina saamiemme uusien suunnistusasujen testauspäivä. Eli kisat.
Aamu alkoi tutulla kaavalla: lenkki ja aamupala. Jääkaapista oli aamulla löytynyt Sannalta eilen kadonnut hammastahna. Jostain syystä kaikki syyttivät asiasta minua, vaikken tiedä asiasta mitään. Mutta eipäs nyt eksyt epäolennaisiin.
Kisapaikalle päästyämme ja ensimmäisten lähdettyä metsään hoksasin, että kengäni olivat jääneet majalle. Ei siinä auttanut Maamme-laulukaan, joten minun oli juostava koko kuusi kilometriä lenkkareilla. Tosin, pienellä pummilla kun sen juoksin, se oli lopulta n.8 km…
Saatuani kartan kauhistuin totaalisesti. Ensimmäinen rastiväli oli heti semmoinen luulot pois -väli, että huh! En valehtele, ainakaan paljoa, jos sanon, että ykköselle meni reilut puolitoista kilometriä.
Viihdyttyä noin kaksi tunti metsässä ja muun muassa huomattuani, että lenkkareiden pito risukasassa ja kalliolla on olematon, saapuessani viimeisille rasteille, näin Koskelan Heikin. Heikki oli tullut kuikuilemaan minua, koska olin ilmajokisten kyydissä ja lähtenyt viimeisenä, joten muut olivat joutuneet odottamaan minua kohtuullisen kauan. Heikin johdolla meikäläinenkin löysi maaliin ja pääsimme lopulta kilpailukeskukseen. Nuoremmilla oli mennyt suunnistukset hyvin, mutta muutamilla pitemmillä matkoilla oleilla ei ollut kehumista sorituksessaan.
Lähdimme takaisin majoitukseen syömään ja saunomaan ja sitten suuntasimme kohti kotia.Päivitetty: 31.05.13, Mikko Lähdesmäki
Asianajotoimisto Kattelus, Ruokola & Mukkala Oy Elite Pankkiiriliike E-west
MSK Cabins MSK Group
Neste Jouppi Seinäjoki Seira


Atria Hyvän Tuurin Silmälasi
Meka Pro Hotelli Sorsanpesä

Audi Keitele Forest lainvoima.com Lähitapiola Metsään.fi Peab Oy Team Sportia Seinäjoki